Het belang van een controleafspraak – Moet ik echt terugkomen?


Nadat een diagnose is gesteld en een behandelplan is bepaald, zal uw dierenarts waarschijnlijk een vervolgafspraak met u maken, de eerste meestal na ongeveer een week.

Tijdens een vervolgafspraak kunnen de volgende zaken aan bod komen:

Hopelijk is het antwoord goed, maar als dat niet het geval is, kan dit tijdig worden besproken. U kunt ook uw aantekeningen delen met uw dierenarts. 

Uw dierenarts onderzoekt uw hond en het oor opnieuw en herhaalt de cytologie. Dit geeft informatie over de vraag of de ontsteking/infectie naar verwachting afneemt. Zo niet, dan kan het plan gewijzigd worden. 

Uw dierenarts zal ook willen controleren of de medicatie voor u werkt. Als u de medicatie thuis toedient, kan uw dierenarts nagaan hoe u dit vindt. Dit geeft u de kans om feedback te geven en eventuele zorgen of problemen kenbaar te maken. Wees eerlijk tegenover uw dierenarts - is er behoefte aan een verandering in de behandelstrategie?

Waarschijnlijk hebt u nog meer vragen over de ooraandoening van uw hond. Een controleafspraak biedt een extra mogelijkheid om deze vragen te stellen. Geen vraag is te gek en uw dierenarts heeft alles al eerder gehoord!

De lange termijn – Hoe gaat het verder?

In de meeste gevallen van otitis is er een hoofdoorzaak die tot het huidige oorprobleem heeft geleid. Het kan snel opgelost worden, bijvoorbeeld als er graszaad in de gehoorgang of parasieten in het oor zitten, maar in de meeste gevallen is een allergische huidaandoening het probleem. Dit belangrijke probleem kan verder verergeren door een gecompliceerde oorvorm of als de hond vaak zwemt. 

Vroegtijdige behandeling is belangrijk. Als u snel de oorzaak van de ooraandoening van uw hond kunt accepteren, kunnen u en uw dierenarts een langdurige oplossing bepalen die voor alle partijen werkt. Dit kan het regelmatige gebruik van een oorreiniger of een ontstekingsremmende oordruppel zijn.

Dit betekent minder pijn voor uw hond en meer begrip en een betere controle op de situatie voor u, omdat u nu weet wat u moet doen en wanneer.

Werk samen met uw dierenarts om in een vroeg stadium het oorprobleem van uw hond te verhelpen en zo chronische aandoeningen te voorkomen. Sla controles niet over! 


keyboard_arrow_up